lauantai 31. tammikuuta 2009

Onkos kellään tietoa?

Mitenkähän käyttäytyy valmiina neuleena nämä bambulangat? Minä kun aloitin tekemään puseroa Ambre-langasta, jossa on 70% bambua ja 30% puuvillaa ja on vieläpä aika ohutta, niin olisi mukava saada tietoa, jos jollain on tästä kokemusta. On meinaan aika iso työ edessä, kun on tuota kokoakin aikalailla meikäläisellä. No mutta nyt neulomaan! Hyvää lauantai-illan jatkoa!

tiistai 27. tammikuuta 2009

Tunnustus tuli!

"Tämä on jo liikkunut monessa blogissa, ja näkyy alkuperäiset ohjeetkin kadonneen taivaan tuuliin, mutta ideana on kuitenkin, että tunnustuksen saaja kertoo viisi riippuvuuttaan."

Sain tämän tunnustuksen Pirenalta, kiitos vaan.

Jaa, ettäkö mistä minä olen riippuvainen? No en ainakaan noista tavallisista viinasta ja tupakasta, mutta kylläkin

1. aamukaffista ja parista voileivästä heti herättyäni

2.tästä tietokoneestani, ei olis uskonut vielä muutama vuosi sitten. No teen minä tällä jotain hyödyllistäkin ainakin joskus kuten kirjoittelen pöytäkirjoja ja opiskelinkin just äsken. Täytin kuulkaa kehittämishankkeen ideointipaperin, vaati kyllä aikalailla rutistusta näin työpäivän päälle.

3. käsitöistäpä tietenkin, niitä ilman ei monta päivää pärjää...

4. perheestäni; vielä kolme päivää, että saan lomalle armeijassa olevan poikani.

5. apua, vielä yksi pitäisi keksiä! Kai sitä on riippuvainen myös työstään. Onhan siellä tullut sen verran kauan käytyä eli yli 20 vuotta,että olisi suuri muutos, jos se loppuisi. Onneksi olen töissä alalla, johon ei lama pure.

Olen minä kans yks, ihan niinkö maailmassa tärkeintä olis kuppi kaffia aamulla, kun se tuli ensimmäiseksi! No jospa se sitten on...

Nyt en kuulkaas jaksa ruveta tutkimaan, kellä ei ole tätä vielä, niin että ottakaa mukaan, jos haluatte!

sunnuntai 25. tammikuuta 2009

Ei kai vain taas?

Tässäpä olis Kristan tekeleitä: vadelmamuffinsseja, olkaa hyvä!
Ja taas tekaisin parit sukat! Nämä ovat Nallesta oma mallikehitelmä. Varsi on kaksinkerroin taitettu. Nämä menevät varalle, joko lahjaksi tai myyntiin, saa nähdä.





Nämä ovat tilaussukat, jotka lähtevät huomenna sovitettavaksi. On niin mahdottoman vaikea osata tehdä sopivan kokoisia, mutta katsotaan, miten kävi. Lanka on Seitsemää veljestä, joka on kyllä minun mielestäni liian paksua sukkiin, mutta teinpähän nyt kuitenkin! Malli on tosi mukavaa tehdä, tämän olen saanut yhdellä reissulla Kauhavan Kangas-Aitasta.
On täällä muutakin tekeillä, mutta kun loppui lanka eikä ole uutta tullut, vaikka olen jo kaksi viikkoa sitten laittanut tilauksen Tapion kauppaan. Ja parista pienemmästä työstä pitäis päätellä langat, niin sais kuvattua.

sunnuntai 11. tammikuuta 2009

Sukkia

Fortissima socka mexiko color on lanka ja ihan perussukat tein. Ensijärkytyksen jälkeen värikin näyttää kauniilta. Nämä ovat Step-langasta. Tarkoitus on pienentää lankavarastoja ja siksi näissä on vihreiden jämälankojen lisänä tuota vaaleaa. Varsin haasteellinen tehtävä tuo Step-jämien kulutus, niitäpä ei tahdo millään saada järkevästi yhdistettyä edes yksivärisiin.

Tulihan se sieltä!

Ai että mikäkö? No flunssapa tietenkin! Nyt saa valmiit sukat odotella kuvaamista, nyt ei vaan jaksa. Illalla vielä olin niin tarmoa täynnä, kun aloittelin uutta käsityötä: uusi Novita sai pään täyteen ideoita. Mihin lie katosi kaikki energia yön aikana, nyt vain niistetään sohvan nurkassa!

maanantai 5. tammikuuta 2009

Monta valmista

Välillä tulee tunne, että pitäisi jotenkin saada vähennettyä noita jäännöslankoja. Tässä sellaisia töitä. Nämä pannulaput eivät ole isoäidin neliöitä, olisivatkohan sitten vaikka Pirjon neuleneliöitä, jotka keksein tuossa yksi ilta. Alla on vanhat tutut palatossut, värit vain tuli melko kummalliset, kun en enää muistanut, mitkä paloista asettuu vierekkäin. Kaikki jämälankatöiden langat ovat Nalleja. Mitähän muuta keksis varastojen pienentämiseksi, palapeittojakin on jo kaksi. Annapas vinkki, jos sulla on hyviä ideoita! Eipä näillä töillä vielä suurta koloa tullut.

Sukkavarasto tyhjeni aikalailla joulun alla: niitä meni sekä lahjaksi että myyntiin. Nyt on siis lupa tehdä uusia! Nämä on Nallea noin kokoa 39 ja tämä meidän perintömalli. Toisetkin tein tästä samasta punaisesta langasta Kerttu-mallilla, mutta ne ovat nyt töissä minun pukukaapissa odottamasssa sovitusta, tilatut kun olivat.
Niin ja sitten vielä asiaa: tämän Kokkolan seudun neuleystävät kokoontuu meillä torstaina. Jos kiinnostaa, tervetuloa mukaan kello 18.00!




lauantai 3. tammikuuta 2009

Olipa mukava työ!


Valmistautuminen ensi jouluun on aloitettu, ainakin hyvissä ajoin tällä kertaa! Olipa mukavaa ommella ristipistoja pitkästä aikaa. Malli oli joku Eijan vanha, mutta muuntelin värejä sen mukaan, mitä minulla sattui olemaan ja kyllähän näitäkin lankoja tästä talosta löytyy: kiitos Piikkopirran, jonka alennuslankoja kerran ostin.