maanantai 5. tammikuuta 2009

Monta valmista

Välillä tulee tunne, että pitäisi jotenkin saada vähennettyä noita jäännöslankoja. Tässä sellaisia töitä. Nämä pannulaput eivät ole isoäidin neliöitä, olisivatkohan sitten vaikka Pirjon neuleneliöitä, jotka keksein tuossa yksi ilta. Alla on vanhat tutut palatossut, värit vain tuli melko kummalliset, kun en enää muistanut, mitkä paloista asettuu vierekkäin. Kaikki jämälankatöiden langat ovat Nalleja. Mitähän muuta keksis varastojen pienentämiseksi, palapeittojakin on jo kaksi. Annapas vinkki, jos sulla on hyviä ideoita! Eipä näillä töillä vielä suurta koloa tullut.

Sukkavarasto tyhjeni aikalailla joulun alla: niitä meni sekä lahjaksi että myyntiin. Nyt on siis lupa tehdä uusia! Nämä on Nallea noin kokoa 39 ja tämä meidän perintömalli. Toisetkin tein tästä samasta punaisesta langasta Kerttu-mallilla, mutta ne ovat nyt töissä minun pukukaapissa odottamasssa sovitusta, tilatut kun olivat.
Niin ja sitten vielä asiaa: tämän Kokkolan seudun neuleystävät kokoontuu meillä torstaina. Jos kiinnostaa, tervetuloa mukaan kello 18.00!
6 kommenttia:

Satu H kirjoitti...

kivoja jämälankatöitä! ainakin jämäblogista jossa jämisteltiin viime keväänä niin voi löytyä ohjevinkkjä. :)
http://jamablogi.blogspot.com/

ps. mää pääsenki tuleen torstaina, jee! :)

SatuU kirjoitti...

Minä olin niin laiska, että joulusiivoa tehdessäni pakkasin kaikki jämälankakerät pusseihin ja kiikutin päiväkodille...sai lapset askartelumateriaalia kerrakseen!! Tuntuivat olevan iloisia saaliistaan sekä lapset että tädit...
Kyllä on kiva tuo perintömalli!! Joka kerta sitä ihailen...

Mari kirjoitti...

Ihanat nuo neliöt! :) Ja tietysti myös palatossut ja sukatkin ovat kauniita. Hienosti olet osannut yhdistellä eri jämälankoja noihin töihin. Minä tykkään käyttää jämälankoja hyväntekeväisyysneuleisiin, esim. Vaakan Villasukkavillityksessä tarvitaan eri kokoisia lasten sukkia, joita voi raidoittaa vaikka minkälaisilla jämäpätkillä. Jos on vaikeaa saada sukkaparia samanlaisiksi jämälangoilla, niin sitten hyvä vinkki on neuloa jämälangoista pipo. Paksun ja samalla rauhallisemman oloisen pipon saa, kun tekee kahdella ohuemmalla langalla kaksinkertaisena niin, että toinen lanka on koko ajan samaa, ja kaverina kulkee sitten ne jämälangat, jotka voivat siinä matkan aikana vaihtuakin. Monesti olen langanloput saanut tällä tavalla pipoihin upotettua. Kokeilepa! :)

Intsu kirjoitti...

Minusta kivat patalaput olet tehnyt ja tossutkin ovat hauskat. Voi,sentään koko ajan niitä jämälankoja minullekin kertyy,vaikka kuinka yritän niitä kuluttaa kaikkeen mahdolliseen.

SatuU kirjoitti...

Hih, kummasti auttoi kun otin pienet torkut...jopa se Novita alkoi vaikuttaa ihan mielenkiintoiselta ;-)
Mukavaa viikonlopun jatkoa teille!

upa kirjoitti...

Ihastuttavat sukat!