maanantai 13. heinäkuuta 2009

Uuno Turhapuro -paita

Ruutuvirkkauksella virkattu paita ja lopuksi ananaskuvioinen pitsi helmaan. Helppoa, vai mitä?
Idean sain Kauneimmat käsityöt -lehdestä, mistä en kuitenkaan loppujen lopuksi katsonut muuta kuin kuvaa, koska lanka, Fiore, oli niin paljon ohuempaa kuin mallin. Pitsiä yritin virkata lehden kirjoitetusta ohjeesta, mutta siinä oli monta selvää virhettä ja niinpä katsoin lopulta vain kuvaa. Aion kyllä antaa palautetta lehteen mokomasta mallista, onhan tuokin lehti sen verran kallis, että pitäis olla käyttökelpoisia ohjeita, mutta eipä ollut ainakaan tuo pitsi.

Kuvassa mannekiininä on tytär, jolle paita olisi juuri sopiva, mutta kun ei taida kelvata! Itselle on hiukan nafti, mutta menettelee.

Langan tilasin Piikkopirrasta ja koukku oli kolmonen, muuten KnitPro. Ei ihan yhtä hyvä kuin vastaavat puikot, mutta ihan käyttökelpoinen kuitenkin.

Taitaa huomata, että täällä ollaan lomalla; on tullut tehtyä käsitöitä sillä vauhdilla. Yksi työ on vielä esittelemättäkin, kun on tärkkäämättä. Mutta vielä on kesää jäljellä ja varsinkin lomaa: vielä saa olla kotona kaksi viikkoa.

6 kommenttia:

Satu U kirjoitti...

No mutta, eihän tuo Uuno-paita ole, liian on sievä....
Mullakin on jopa kaksi vapaapäivää, mikäs tässä on käsitöitä tehdessä...

Eija kirjoitti...

Ei voi olla totta oletko sää tehnyt mitään muuta kuin virkannut, kun se on nyt jo valmis. Tuohan on kiva vaikka ottaa reissuun mukaan sopii kivasti bikiinien päälle

satumh kirjoitti...

kivannäkönen!

MariL kirjoitti...

Hieno paita! :)

Sipi kirjoitti...

Ihan liian hieno on Uunon paidaksi :)
Oikein on kiva kesäinen paita!

rebekka42 kirjoitti...

Erittäin kaunis pusero.