sunnuntai 1. heinäkuuta 2012

Vanhempaa, mutta jotain uuttakin

Jos haluaa tehdä jotain tosi hidasta ja suuritöistä, tekee säilytyskorin kahvipusseista. Tässä on Juhla-Mokka -pusseja, mutta niistä on otettu vain tietty osa, että on saatu punainen kori. Tämä valmistui jo ties milloin ja näitä on aloiteltu täällä lisääkin, saa nähdä, milloin ehtii tehdä valmiiksi.
Viime talven kävin työväenopistossa kelim -ompelussa ja tämän arkun kansi on ommeltu niissä merkeissä.
Joulun jälkeen aloitimme siskon kanssa kelimin rinnalla kutomaan mattoja, joita teimme yhteensä 40:stä metristä lointa ja kaikki vanhoista lakanoista leikatuista kuteista, joskus tuntuu itsestäkin, että onkohan meillä kaikki muumit laaksossa, kun tällaisia urakoita otetaan. Onneksi saimme äidiltämme apua kuteiden leikkaamiseen. Ai mitä, etteikö tuo kuvassa oleva näytä matolta? Minun piti saada myös poppanaa, ja siksi kudoimme niitäkin. Minä tein kolme liinaa, kuvassa niistä yksi.

Ja sitten sitä uudempaa tuotantoa! Tämä pusero valmistui juuri äsken ja olen tähän ihan tyytyväinen. Sehän jo todistaa jotain, että kuvan Neiti 16 v. mietti, että hän voisi joskus lainata tätä. Lanka on Dropsin Safran, jota ostin jo viime kesänä ja olen aloittanut tästä vaikka kuinka monta työtä, jotka olen purkanut. Nyt keksin laittaa langan kaksinkerroin, jolloin sain vasta tyydyttävän tuloksen. Lanka tuntuu iholla pehmeältä, se on egyptiläistä puuvillaa. Mallin näin Novitan lehdessä, mutta taisin lopulta ottaa siitä vain takakappaleen silmukkamäärän ja pitsineuleen mallin, olen sellainen oman tien kulkija.

1 kommentti:

Eija kirjoitti...

Hei vain täälläkin. Nytkö pusero on jo valmis, eilen oli vain toinen hiha.
voin kertoa ettei muumit varmaankaan ole kotona ei täällä eikä siellä, ens syksynä jatketaan sekä kelimiä että kutomista, nyt on aikaa...............